Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

MIÉRT JÓ, HA A GYEREKKEL EGYÜTT KERÉKPÁROZUNK?

2022.03.17 07:50
MIÉRT JÓ, HA A GYEREKKEL EGYÜTT KERÉKPÁROZUNK?

Fontos, hogy már egészen pici kortól mozogjon a gyerek, hiszen a szabadidős tevékenységek kritikus jelentőségűek fejlődésük szempontjából. A kerékpározás az egyik legjobb módja annak, hogy megszeressék a rendszeres testmozgást.

Tudtad? Napi 15 perc biciklizéssel jobban teljesíthet a gyerek az iskolában.

8 érvet összegyűjtöttünk, hogy miért jó, ha a gyerkőccel együtt kerékpározunk.

  1. Idegrendszerünk érésének legaktívabb korszaka 5 éves korunkig tart, ebben az időszakban az agy számára legintenzívebb inger a mozgás. A kerékpározás rendkívül jó hatással van a mentális képességekre.
  2. A kerékpározás fejleszti az egyensúlyérzéket és koordinációs képességeinket, ennél fogja pozitív hatással lehet a beszédfejlődésre is.
  3. Napi 15 perc kerékpározással jobban teljesíthet gyermekünk az óvodában, iskolában, hiszen segíti a kognitív teljesítményt.
  4. Pozitív hatással van a koncentrációs képesség fejlődésére, ezáltal javítja a memóriát is.
  5. 15 perc kerékpározás, és máris csökken a stressz hormon szintje a szervezetünkben. Kiváló eszköz arra, hogy az óvodai és iskolai szorongást csökkentsük.
  6. A kerékpározás formában tart, remek eszköz arra, hogy gyermekünket rávegyük a szabadtéri testmozgásra.
  7. Erőssebbé teszi a gyermek immunrendszerét.
  8. És végül a kerékpározássá boldoggá tesz. A rendszeres kerékpározás jót tesz a pszichéjüknek, növeli gyermekünk boldogsághormon-szintjét.

 

Reméljük rövid összefoglalónkkal kedvezt hoztunk a közös családi kerékpározáshoz. Nézz szét kínálatunkban, ahol korcsoport és magasság szerint szűrhet az egyes gyermekkerékpár típusok között.