Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

A gravel kerékpár az országúti kerékpár és a cyclocross kerékpár tökéletes kombinációja, speciális kialakításának köszönhetően ugyanis nemcsak aszfalton, hanem egyenetlenebb, rendezetlenebb terepeken is nagyszerűen alkalmazható. Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb információkat a gravel kerékpárokhoz kapcsolódóan.

Mi az a hardtail kerékpár, és kinek ajánlott? Melyek a legjobb hardtail kerékpárok? Hol találhatók Magyarország legjobb terepkerékpáros ösvényei?

Mikor éri meg egy carbon vázas kerékpár? Cikkünkből megtudhatod, hogy egy karbon vagy alumínium vázas kerékpár tudja kielégíteni a te igényeidet. Ahhoz is kaphatsz támpontot, hogy mennyibe kerül egy igazán profi karbon vázas kerékpár és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a vásárlásnál.

Egyre többen fedezik fel a biciklizés előnyeit a mindennapi városi közlekedés során. A városi (city) trekking kerékpárok tökéletesek a napi munkába járáshoz vagy akár több napos túrázásra. Egyenes háttal ülhetsz rajtuk, így hosszabb távokat is könnyedén megtehetsz.

Az elektromos kerékpár vagy más néven pedelec karbantartása kiemelten fontos a hosszú élettartam és a zavartalan működés érdekében. Az ilyen típusú bicikli az elektromos alkatrészek miatt speciális karbantartást is igényel. Mi az, amit otthon is el tudsz végezni, és mikor ajánlott szakszervizhez fordulni az elektromos kerékpár karbantartása kapcsán? Olvass tovább, és tudd meg cikkünkből.

A megfelelő kerékpár kiegészítők kiválasztása sokat dobhat egy kerékpártúra élményén. A megfelelő felszerelés segít kényelmesen és biztonságosan elérni a célt, legyen szó hosszú túráról vagy csak egy rövid kirándulásról. Ebben a cikkben áttekintjük, hogy mely kerékpár kiegészítők azok, amiket érdemes magaddal vinni, és hogyan válaszd ki a legjobbakat. 

A BELO BIKE biatorbágyi üzletében a minőségi túra trekking kerékpárok mellett minden fontos kiegészítőt megtalálsz, amire szükséged lehet. Az üzletben segítőkész szakemberek állnak rendelkezésedre, akik tanácsot adnak a megfelelő választásban.

A kerékpározás nemcsak egy környezetbarát közlekedési mód, hanem egyben szórakoztató és egészséges hobbi is lehet. Ahhoz, hogy teljes mértékben kiélvezhesd ezt a tevékenységet, fontos, hogy a célnak megfelelő kerékpárt válaszd ki, ráadásul a megfelelő méretben.

Ebben a cikkben áttekintjük, mire érdemes figyelni a kerékpár vásárlás során, és bemutatjuk a különböző kerékpár típusokat és márkákat. Emellett megvizsgáljuk a kerékpár bérlés előnyeit, és bemutatjuk a BELO BIKE üzlet és webshop kínálatát.

Egyre több vállalat fedezi fel a céges kerékpár vásárlás előnyeit. Az adózási lehetőségek, a fenntarthatóságra való növekvő igény és az egészséges életmódra való törekvés vonzóvá teszik a kerékpárok alkalmazását céges juttatásként. De mik azok az aktuális jogszabályok, amelyek lehetővé teszik ezt az előnyös juttatási formát? Milyen kerékpártípusokra érdemes fókuszálni? Biciklis futárok részére is igényelhető? A cikkünkben bemutatjuk a céges kerékpár vásárlásának előnyeit és az ahhoz kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

A mountainbike (MTB) kerékpár kiváló választás hosszabb tereptúrákhoz, a hegyi terepek, erdei ösvények meghódítására. A robosztus szerkezet és a speciális kialakítás lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget és a jobb teljesítményt nehéz terepen is. Fontos szempontok a választáskor a váz anyaga és geometriája, a ballonos gumik és azok mintázata, a felfüggesztés típusa, valamint az áttételek rendszere.

A megfelelő kerékpár kiválasztása a gyermek életkorához és igényeihez igazodva alapvető fontosságú. Ezért szeretnénk megosztani veled néhány hasznos tanácsot és információt arról, hogy hogyan válassz megfelelő kerékpárt gyermeked számára. Nálunk nemcsak a minőségi kerékpárok széles választékát találod meg, hanem szakértőink is segítenek megtalálni a leginkább megfelelő modellt.

A trekking kerékpár a legnépszerűbb kerékpártípus Magyarországon, mindezt sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. A laikusok azonban könnyen elveszhetnek a különböző trekking kerékpárok között: city vagy túra trekking kerékpárt válasszanak? Esetleg a cross-trekking lenne a jó választás? Ebben a cikkben bemutatjuk, kinek való és milyen terepre alkalmas a trekking kerékpár, és mi alapján érdemes választani. 

A növekvő üzemanyagárak és a környezettudatosabb életmód iránti igény miatt az elektromos kerékpár vásárlása egyre népszerűbbé válik. Az elektromos kerékpár sok előnnyel rendelkezik, például megkönnyíti az emelkedők megmászását, csökkenti az utazási időt, és szórakoztatóbbá teszi a közlekedést. Ha te is azon gondolkodsz, hogy vásárolsz vagy bérelsz egy elektromos kerékpárt, akkor olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, mire figyelj a vásárlás előtt.

Az elektromos kerékpár vagy más néven pedelec kerékpár Magyarországon is egyre népszerűbb. Nem csak könnyebb velük tekerni, és gyorsabban el lehet jutni az úticélhoz, de olyanokat is visszacsábít a nyeregbe, akik azelőtt nem tudták önfeledten élvezni a kerékpározás örömét. A pedelec sokaknak adja vissza az aktív élet szabadságát, de választáskor jó néhány tényezőt figyelembe kell venni.

Karácsonyra válassz kerékpárt!

Az ünnepi készülődés, az ajándékok ötletelgetése, beszerzése karácsonyra már jócskán elkezdődhet novemberben. Nem kell aggódni az év utolsó hónapjában, hogy last minute ajándékot szerezz be, vagy pár nappal az ünnep előtt az óriási tömegben keresgélj valami kevésbé hasznos ajándékot. Ha nem tudod mivel lepd meg valamelyik szeretted, de szeretnél időben cselekedni, akkor jó helyen jársz!

 

Legyen idén kerékpár a karácsonyfa alatt!

Újra beköszöntött az ősz, de ez nem jelenti azt, hogy a hidegebb idő miatt el kellene tennünk kerékpárjainkat! A legszínesebb évszak gyönyörű tájjal kedveskedik nekünk, és ezt érdemes is kihasználnunk! Azonban ilyenkor figyelnünk kell az időjárás előrejelzést is, mert szeszélyes az évszak, és egyik percről a másikra alakulhatnak ki záporok, az eső bármikor elkaphat minket.
Íme pár dolog, amire szükségünk lehet, ha őszi időben vágyunk biciklitúrára menni!

Üzemanyag helyett inkább biciklire költs!

A növekvő benzinárak miatt egyre többen gondolkodhatnak el mennyivel kifizetődőbb, költséghatékonyabb, ha nem minden esetben kell a kocsikulcsért nyúlni, hiszen a biciklivel is könnyedén megtehető utazásokat inkább díjmentesen oldhatnák meg. Blogbejegyzésünkben kiszámoljuk, hogy mennyi idő alatt tudod megspórolni egy kerékpár árát, ha azt mindennapi munkába járáshoz használod.

2022 január 1-jétől adómentesen biztosítható kerékpár a munkavállalók részére. Személyi jövedelemadó, és társaságiadó kedvezményt kapnak azok a cégek, vállalkozások, amelyek kerékpárt vásárolnak az alkalmazottaknak munkába járás céljából, vagy akár magáncélra is, juttatásként. Így a cég társasági adóalapja is csökken, valamint a céges kerékpárok árát, illetve fenntartási költségeit is leírhatják a társadalmi adóból (TB).

 

 

Megfelelő odafigyeléssel kerékpárunk élettartama növelhető! Vigyázzunk rá!

A kerékpárt egy évben egyszer ajánlatos elvinni szakemberhez, átnézetni, és a kopott alkatrészeket cseréltetni. Vannak azonban olyan műveletek, amelyek nem feltétlenül igényelnek szakértelmet, otthon is könnyen elvégezhetők.

A C PRO professzionális mountain bike-ok közül az aluvázas AL-PHA 9.7–et nyugodtan tekinthetjük egy „understatement”-nek, mert a felszereltsége és a teljesítménye vetekszik az ismertebb nagy márkákéval, az ára viszont egyelőre azok alatt marad.

 

A cikket a Flowcycle csapata készítette. A cikk az alábbi oldalon is megtalálható: kattints ide

 

Manapság már nem csak a versenybringások, de a hobbibicajosok is tudják, hogy az egyik legfontosabb, elengedhetetlen kelléke a tekerésnek a bukósisak. Ugyan a KRESZ csak sebességhatárhoz köti a bukó viselését (lakott területen kívül 50 km/h maximum megengedett sebesség mellett), mi mégis úgy gondoljuk, hogy kötelező kiegészítő bármilyen terepre is készül az ember. A bukósisak elhagyását már nem lehet arra sem fogni, hogy nem szellőzik, vagy kényelmetlen. A paletta rendkívül széles, bárki megtalálhatja a számára tökéleteset.
Pár kérdést érdemes is tisztába tennünk!

A Balaton-körhöz nem kell GPX file vagy navigáció, csak követni kell a kijelölt utat. Egy fél napos túrán kényelmesen be lehet járni a kisebbik kört, ami a tó Tihanytól keletre eső részét jelenti. Utunknak különös apropót adott a Capriolo Trekking Roadster, ami egy aluvázas, tárcsafékes mindenes (részletes leírás itt). Bár a bringát elsősorban aszfaltra tervezték, kipróbálunk vele mindenféle minőségű utat, és 200 km-en keresztül teszteljük minden funkcióját és alkatrészét.

A cikket a Flowcycle csapata készítette. A cikk az alábbi oldalon is megtalálható: kattints ide

A Győr-Pannonhalma bringaút méltán volt esélyes 2022-ben az Év Kerékpárútja címre, mi pedig egy laza félnapos túrán megnéztük, hogy miért.  Utunknak különös apropót adott a Capriolo Trekking Roadster, ami egy aluvázas, tárcsafékes mindenes (részletes leírás itt). Bár a bringát elsősorban aszfaltra tervezték, kipróbálunk vele mindenféle minőségű utat, és legalább 150 km-en keresztül teszteljük minden funkcióját és alkatrészét.

A cikket a Flowcycle csapata készítette. A cikk az alábbi oldalon is megtalálható: kattints ide

Szerencsére Budapesten és környékén elég változatos bringaúthálózat van ahhoz, hogy egy, a megszokottól eltérő útvonalat járjunk be, amelynek az apropóját a járművünk adta. A Capriolo Trekking Roadster egy aluvázas, tárcsafékes mindenes (részletes leírás itt). Bár a bringát elsősorban aszfaltra tervezték, kipróbálunk vele mindenféle minőségű utat, és legalább 150 km-en keresztül teszteljük minden funkcióját és alkatrészét.

 

A cikket a Flowcycle csapata készítette. A cikk az alábbi oldalon is megtalálható: kattints ide

Számos biciklit már alapfelszereltséggel együtt vehetsz meg az üzletekből, de nem minden kerékpárra vonatkozik ez. A KRESZ azonban meghatározza, hogy mik azok a tartozékok, kiegészítők, amelyek nélkül nem indulhatsz útnak. Nem csak a büntetések elkerülése miatt fontosok ezek az alaptartozékok, hanem a saját, és mások biztonsága érdekében is. Lássuk is ezt a listát!

Könnyű, jól néz ki és még az extrém terepet is bírja.

A merevfarú (hardtail) kategória az, amit hazai terepeken a legjobban ki lehet használni, ha montizásról van szó. Ha magasabbak az elvárásaink, akkor pedig jöhet egy karbonvázas hardtail. A C PRO C 9.7 pedig pont ezt a kategóriát erősíti, ugyanis hivatalosan is elindult a hazai forgalmazása ennek a magyar piacon még új márkának. Mi pedig elvittük az erdőbe, hogy megnézzük mit is tud ez a bicaj?

A cikket a Flowcycle csapata készítette. A cikk az alábbi oldalon is megtalálható: kattints ide

Megihletetett minket a Capriolo e-bike párosának a közös fotója és a női rózsaszínű bringáról egyből az ikonikus babapárosra asszociáltunk. Annyit azonban elárulunk, hogy ez a sztereotípia alaposan megdőlt a teszt során. Ami viszont biztos, hogy ez a páros minden kihívással elbír és nem csak a mesében! 

A cikket a Flowcycle csapata készítette. A cikk az alábbi oldalon is megtalálható: kattints ide

Magyarország bővelkedik szebbnél szebb tájakban, melyeket bicajjal is érdemes meglátogatni. Kiépített kerékpárútvonalak mentén gyönyörködhetünk a látnivalókban, nevezetességekben, illetve tavainkban. Ha nem tudjátok a hétvégén mit csináljatok a családdal, barátokkal, és aktív kikapcsolódásra vágytok, ajánlunk pár bringaútvonalat, amelyeket nem szabad kihagynotok!

Szokták mondani, hogyha valaki megtanul biciklizni, azt soha nem felejti el. Gyerekként kifejezetten jó szórakozás, sikerélményekkel teli új mozgásforma, később pedig nem csak tökéletes kikapcsolódás, de kondiban tartja testünket, és a lelkünket is.

Egyre több cikk születik arról, hogy folyamatosan nő a kerékpárosok tábora, egyre többen cserélik le autójukat, és pattannak két kerékre a városokban.

Egyre több város vezetése kötelezi el magát a kerékpározás ösztönzése mellett. Nem véletlen, hiszen a globális éghajlati célok gyors és hatékony elérése érdekében a kerékpár egy jó eszköz lehet.

 A jövő járműve a bicikli.  

ÉGHAJLATVÁLTOZÁS STOP! Kerékpárra fel!

Fontos, hogy már egészen pici kortól mozogjon a gyerek, hiszen a szabadidős tevékenységek kritikus jelentőségűek fejlődésük szempontjából. A kerékpározás az egyik legjobb módja annak, hogy megszeressék a rendszeres testmozgást.

Tudtad? Napi 15 perc biciklizéssel jobban teljesíthet a gyerek az iskolában.

8 érvet összegyűjtöttünk, hogy miért jó, ha a gyerkőccel együtt kerékpározunk.

Manapság egyre divatosabb lett hazánkban is a kerékpározás, egyre többen pattannak hétvégente kétkerékre. A COVID kirobbanása óta pedig egyre csak bővül a kerékpárosok tábora.

Nem véletlen, ha beírjuk a keresőbe a kerékpár szót, rengeteg találattal fogjuk szemben találni magunkat. Bizony egyre nehezebb kiigazodni az egyre bővülő kerékpár kínálat között.

Az alábbi blogbejegyzésben segítünk Neked tisztázni néhány fogalmat és kerékpár típust, hogy könnyen tudj választani.

Az első és legfontosabb annak eldöntése, hogy milyen terepviszonyokra és milyen gyakran szeretnéd a kerékpárt használni. Hétvégente aszfalton túrásához vagy erdei utakon, emelkedőkön, esetleg napi munkába járáshoz a városban?