Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

Kerékpár kiegészítők túrázáshoz

2023.10.05 08:36
Kerékpár kiegészítők túrázáshoz

A megfelelő kerékpár kiegészítők kiválasztása sokat dobhat egy kerékpártúra élményén. A megfelelő felszerelés segít kényelmesen és biztonságosan elérni a célt, legyen szó hosszú túráról vagy csak egy rövid kirándulásról. Ebben a cikkben áttekintjük, hogy mely kerékpár kiegészítők azok, amiket érdemes magaddal vinni, és hogyan válaszd ki a legjobbakat. 

A BELO BIKE biatorbágyi üzletében a minőségi túra trekking kerékpárok mellett minden fontos kiegészítőt megtalálsz, amire szükséged lehet. Az üzletben segítőkész szakemberek állnak rendelkezésedre, akik tanácsot adnak a megfelelő választásban.

Kerékpár kiegészítők túrázáshoz: felszerelés, amire minden bringásnak szüksége van

A megfelelő kerékpár kiegészítők kiválasztása sokat dobhat egy kerékpártúra élményén. A megfelelő felszerelés segít kényelmesen és biztonságosan elérni a célt, legyen szó hosszú túráról vagy csak egy rövid kirándulásról. Ebben a cikkben áttekintjük, hogy mely kerékpár kiegészítők azok, amiket érdemes magaddal vinni, és hogyan válaszd ki a legjobbakat. 

A BELO BIKE biatorbágyi üzletében a minőségi túra trekking kerékpárok mellett minden fontos kiegészítőt megtalálsz, amire szükséged lehet. Az üzletben segítőkész szakemberek állnak rendelkezésedre, akik tanácsot adnak a megfelelő választásban.

Ha csak a legfontosabbakat szeretnéd tudni a túra kerékpár kiegészítőkről:

  • Kerékpáros táskák: Az oldaltáska kiválasztása során ügyelj a minőségre és a kényelemre. Fontos, hogy könnyen rögzíthető legyen a kerékpárra, és legyen elég tárolóhely benne.
  • KRESZ szabályok: Ne felejtsd el azokat a kiegészítőket, amelyeket a KRESZ előír. Ilyenek például a lámpák, a sisak, és a láthatósági mellény.
  • Ajánlott kiegészítők: Válaszd ki azokat a kiegészítőket, amik növelik a kényelmedet és a biztonságodat. Ide tartoznak például a sárvédők, a lakatok, és a kerékpáros szerszámkészlet.
  • Kerékpár karbantartása: Ne hagyd figyelmen kívül a kerékpárod karbantartását sem. Az alapvető karbantartási feladatokat, mint a lánc olajozása vagy a fék beállítása, rendszeresen végezd el.

Ha minőségi kerékpárt keresel, nézd meg a BELO BIKE kínálatát. Az üzletünkben személyesen is kipróbálhatod a bringákat, és szakértő tanácsokkal segítünk a választásban.

Milyen táskát vigyél magaddal kerékpáros túrára?

A megfelelő kerékpáros táska kiválasztása kulcsfontosságú, ha hosszabb utazásra készülsz. Fontos, hogy kényelmesen hordozható legyen, és elegendő tárolóhelyet biztosítson. A táska minőségét is érdemes szem előtt tartani, hiszen hosszú távon csak a megbízható darabokra lehet számítani. A legjobb kerékpár táskák vízhatlanok, és általában két oldalon rögzíthetők a biciklis mögött, a csomagtartón vagy a nyereg alatt.

A kerékpáros táskák különböző típusokban és méretekben kaphatók. A leggyakoribb kerékpáros táska típusok a felsőcsőre szerelhető táskák, kisebb nyeregtáskák és a kerékpár csomagtartóra szerelhető oldaltáskák.

A kerékpáros oldaltáskák ideálisak egy vagy több napos túrákra. Ezekben könnyen tárolhatod az élelmet, a felszerelést, az esetleges váltórukákat, a telefont, hordozható powerbanket és más apróságokat. A kerékpáros mezek hátsó zsebébe is érdemes néhány dolgot becsomagolni, például egy esőkabátot vagy egy térképet.

A BELO BIKE webáruházban számos kerékpáros táska közül válogathatsz, és a méretek is különbözőek, így biztosan találsz olyat, ami megfelel az igényeidnek. 

Ha hagyományos túrahátizsákkal utazol, ne feledkezz meg a kényelmet szavatoló csatokról és pántokról sem, amik segítenek a táska ergonomikus viseletében.

Kötelező kerékpáros kiegészítők a KRESZ szerint

A Közúti Közlekedési Szabályzat (KRESZ) meghatározza, hogy mi legyen a kerékpár kötelező felszerelése, valamint melyek az ajánlott kiegészítők kerékpározáshoz. 

A kerékpár kötelező tartozékai a KRESZ előírásai szerint:

  • Kerékpáros lámpák:
    • Fehér színű első lámpa
    • Vörös színű hátsó lámpa
    • Vörös színű hátsó prizma
    • Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken
  • Két, egymástól független fék
  • Kerékpáros csengő
  • Kerékpáros láthatósági mellény (lakott területen kívül az úttesten éjszaka vagy rossz látási viszonyok között)

A KRESZ által javasolt kerékpáros kiegészítők:

  • Pedálon és a küllők között borostyánsárga színű prizmák
  • Karos szélességjelző prizma
  • Kerékpáros tükör
  • Sárvédő
  • Kerékpáros bukósisak

Ezek közül a legfontosabb kerékpár tartozék az első és hátsó világítás. Ha nem is esti túrára készülsz, bármikor adódhat olyan váratlan helyzet, ami miatt sötétedésben is biciklire ülsz. Ha nem tudsz ott aludni valahol, akkor a villogók életet menthetnek. Az első világítás ugyanolyan fontos, mint a hátsó, hiszen így a szembejövő járművek számára is láthatóvá válsz. 

A bukósisak ugyan nem kötelező, de erősen ajánlott a használata, különösen 12 év alatti gyermekek számára! A sisakok anyagai általában könnyű anyagból, In-mold technológiával készülnek, és a kényelmes illesztés érdekében belső párnázással rendelkeznek. A BELO BIKE-nál kapható gyermek bukósisakok egy magasabb minőséget képviselnek, mint a ragasztott sisakok. 

Fontos, hogy tartsd be ezeket a szabályokat, hiszen a biztonság mindig az elsődleges szempont. A BELO BIKE bringák megfelelnek a KRESZ követelményeinek, így ezen a területen sem kell aggódnod. Minden más kiegészítőt beszerezhetsz online webáruházunkból.

Ajánlott kerékpáros kiegészítők túrára a kényelemért

Némely kerékpár kiegészítők a biztonságot szolgálják, míg mások segítenek komfortosabbá tenni a kerékpártúrádat. 

Például a sárvédők megvédik a ruhádat a sártól és a víztől, míg a lakatok segítenek a bringád biztonságos rögzítésében. A kerékpáros sisak a fejed védelmét szolgálja, de egyben lehet kényelmes is. (Válogass a legjobb felnőtt kerékpár sisakok között.) A kulacstartó peidg lehetővé teszi, hogy akár menet közben is gondoskodhass a folyadékpótlásról. 

Az okostelefon tartó és a nyeregtáska is praktikus kiegészítők lehetnek. A nyeregtáska segítségével könnyedén hozzáférhetsz a legfontosabb dolgaidhoz útközben, míg az okostelefon tartó segít a navigációban és az útvonaltervezésben.

Ha téged is zavar, hogy a lánc bekapja a nadrágod szárát, vagy olajfoltos leszel a túra végére, akkor érdemes beszerezned egy láncvédőt.

Kerékpáros szerszámkészlet, amit mindig vigyél magaddal

Egy jó kerékpáros szerszámkészlet segítségével könnyedén kezelheted a kisebb problémákat útközben. Mindig legyen nálad egy mini kerékpárpumpa, hogy a defektek esetén gyorsan tudj gumiabroncsot pumpálni. Tartalék gumi belsők is jól jöhetnek, hogy ne kelljen túl sok időt veszíteni egy defekt miatt. A belsők cseréjéhez gumileszedő szerszámra is szükséged lesz. 

A defektjavító készlet és az imbuszkulcs készlet is fontos eszközök, amik segítenek a gyors és hatékony javításban. Kedvencünk ez a kompakt kerékpáros zsebszerszám. Ne hagyd őket otthon, mert egy váratlan defekt könnyen tönkreteheti a túrádat.

A BELO BIKE webáruházban megtalálod ezeket a kiegészítőket, így könnyen beszerezheted a szükséges eszközöket a túráidhoz.

Kerékpár otthoni karbantartása: mire figyelj?

Ne feledkezz meg a kerékpárod rendszeres karbantartásáról sem. Néhány alapvető szrviz feladatot könnyen elvégezhetsz otthon egy tavaszi karbantartás keretében, például a bicikli csapágy zsírozást, a kerékpár lánc tisztítást és a lánc olajozását, valamint a kerékpár váltó- és fékbeállítást.

Ezek a tevékenységek segítenek megőrizni a bringád jó állapotát és biztonságát. 

Ha szervizre van szükséged, ne habozz ellátogatni a BELO BIKE üzletébe és szervizébe. Szakértő kollégáink szívesen segítenek a karbantartásban és a javításban. 

Ha nálunk vásárolsz túra kerékpárt, a garanciális javításokat természetesen ingyen elvégezzük. A vásárlás után 3-4 héten belül a kerékpár állítását is díjmentesen vállaljuk, de ezt rögtön a vásárláskor is ránk bízhatod.

BELO BIKE: Minőségi biciklik kerékpáros túrákhoz

A kerékpár kiegészítők mellett természetesen, ami leginkább meghatározza a túra élményt, az a minőségi túra trekking kerékpár. 

Fontos, hogy olyan modellt válassz, ami kényelmesebb üléssel és vázgeometriával rendelkezik. Mit jelent ez? A túra trekking váz kialakítása lehetővé teszi, hogy viszonylag egyenes háttal ülhess a kerékpáron, bár nem annyira, mint például a városi kerékpárokon. Ez csökkenti a fáradtságot és lehetővé teszik a hosszabb időn át tartó kényelmes pedálozást.

Arról, hogyan érdemes trekking biciklit választani túrázáshoz, korábbi cikkünkben olvashatsz.

A BELO BIKE a minőségi kerékpárok otthona, ahol személyesen is kipróbálhatod a bringákat, köztük Capriolo, Giant, Ghost és Gepida túrabringákat. Az üzletünkben tapasztalt szakemberek segítenek kiválasztani a neked legmegfelelőbb kerékpárt, méretre állítják, és számos tanácsot adnak a túrázáshoz szükséges kiegészítőkről.

Emellett lehetőséged van bérelni kerékpárokat, hogy kipróbáld őket hosszabb túrákon is. Akár túrafelszerelés kölcsönzésére is van mód. Tesztmodelljeinket akár 10% kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Trekking kerékpárok kiváló
ár-érték arányban 

Összegezve

A kényelmes biciklis túrázáshoz néhány alapvető dologra mindig gondolj. Ne felejtsd el a megfelelő kerékpár kiegészítőket, kötelező felszereléseket, és a karbantartást sem. Ha mindezekre odafigyelsz, akkor garantáltan élvezetes és biztonságos lesz a kerékpártúrád.

A BELO BIKE minden területen segít, hogy a kerékpáros élményed a lehető legjobb legyen. Látogass el webáruházunkba vagy üzletünkbe, és ismerd meg minőségi kerékpárjainkat és kiegészítőinket!