Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

CÉGES KERÉKPÁRT SZERETNÉL VÁSÁROLNI?

2022.08.25 12:32
CÉGES KERÉKPÁRT SZERETNÉL VÁSÁROLNI?

2022 január 1-jétől adómentesen biztosítható kerékpár a munkavállalók részére. Személyi jövedelemadó, és társaságiadó kedvezményt kapnak azok a cégek, vállalkozások, amelyek kerékpárt vásárolnak az alkalmazottaknak munkába járás céljából, vagy akár magáncélra is, juttatásként. Így a cég társasági adóalapja is csökken, valamint a céges kerékpárok árát, illetve fenntartási költségeit is leírhatják a társadalmi adóból (TB).

 

 

Az adómentesség nem csak hagyományos kerékpárokra érvényes, de elektromos kerékpárokra is, amennyiben azok maximum teljesítménye nem haladja meg a 300 W-ot. Továbbá nincs korlátozás a támogatás összegében és mennyiségében sem, tehát a cégek maguk dönthetik el, hány darab kerékpárt vásárolnak meg, és adnak használatra a munkavállalóknak. Ráadásul nem csak a kerékpárok árat, hanem azok fenntartási költségeit is leírhatják a társasági adóból, így gyakorlatilag ugyanúgy kezelhetik a kerékpárokat, mint a céges autókat. A munkavállalónak pedig semmilyen kötelezettsége nincs, akármilyen célra használhatja a megvásárolt biciklit.

Ezek a változások lényegesen megnövelhetik a kerékpárosok számát, így elképzelhető, hogy lesznek, akik autóról inkább két kerékre pattannak. A környezetkímélő tekerés egyre nagyobb teret hódít Magyarországon a fenntarthatóságot előtérbe helyezők körében, illetve az egyre növekvő benzináraknak köszönhetően is.

Élj Te is a lehetőséggel! Válassz egy kerékpárt kínálatunkból, és kezdd a munkanapot egy frissítő tekeréssel!

Üzletünkben ki is próbálhatod az egyes modelleket!

 “Ha többet is szeretnél megtudni a részletekről, olvasd el részletes útmutatónkat a céges kerékpár adómentes vásárlása kapcsán."