Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

Mi az a gravel kerékpár, mik az előnyei és hogyan érdemes választanod?

2024.03.14 11:55
Mi az a gravel kerékpár, mik az előnyei és hogyan érdemes választanod?

A gravel kerékpár az országúti kerékpár és a cyclocross kerékpár tökéletes kombinációja, speciális kialakításának köszönhetően ugyanis nemcsak aszfalton, hanem egyenetlenebb, rendezetlenebb terepeken is nagyszerűen alkalmazható. Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb információkat a gravel kerékpárokhoz kapcsolódóan.

atában olyan kiváló minőségű gravel kerékpárok találhatók meg, amelyek strapabíróak és sokoldalúak a változatos terepen való használathoz. A Giant szintén elismert a minőségi gravel kerékpárok tervezésében és gyártásában, köztük olyan modellekkel, mint a Giant Revolt 2, amely kiváló teljesítményt és kényelmet biztosít a hosszabb túrákhoz. A Giant Revolt sorozat népszerű és elismert a gravel kerékpározás szerelmesei körében.

 

A fent említett gravel kerékpárok a BELO BIKE üzletében és webshopjában is megtalálhatóak.

További ismert gravel kerékpár márkák a Kellys, az Author, a Rock Machine és a Specialized.

A linkekre kattintva egy gravel kerékpár tesztet is olvashatsz:

GIANT REVOLT ADVANCED KERÉKPÁR TESZT

 

A gravel kerékpár cipő

A gravel kerékpár cipők speciális kerékpáros cipők, amelyeket kifejezetten a gravel kerékpározáshoz terveztek és készítettek. Ezek a cipők általában kompatibilisek a mountainbike vagy cyclocross pedálrendszerekkel is és rugalmas talppal rendelkeznek, hogy hatékonyan átadhassák az erőt a pedáloknak. Fontos, hogy kényelmesek legyenek és megfelelően illeszkedjenek a lábfejhez, miközben vízállóak és/vagy jól szellőznek a kényelem és a láb védelme érdekében. 

Továbbá előnyös, ha a cipők védőelemekkel vannak ellátva a lábujjak, a sarok vagy az oldalak védelme érdekében, és megfelelő tapadással rendelkeznek a pedálon és a talajon is. 

gravel kerékpár

Néhány hasznos tipp gravel kerékpárod karbantartásához

A gravel kerékpár karbantartása kulcsfontosságú ahhoz, hogy biciklid hosszú élettartamú és biztonságosan használható maradjon. Néhány szakértői jó tanács a karbantartáshoz:

Tisztítsd rendszeresen

Az utakon és terepen történő kerékpározás során a gravel kerékpár sok koszt és szennyeződést gyűjthet fel. Rendszeresen tisztítsd meg a kerékpárt, különösen a láncot, a fogaskerekeket és a fékeket. Használj kerékpáros tisztítószereket és keféket, majd alaposan szárítsd meg a kerékpárt.

Kenés

Ne felejtsd el időről időre megfelelően megkenni a láncot és a váltókat. Használj minőségi kerékpárkenőanyagot, és ne hagyd, hogy a lánc kiszáradjon vagy rozsdásodjon.

Ellenőrizd a fékeket

Valószínűleg gravel kerékpárodat olyan terepen használod, ahol kiemelten fontos a megfelelő fékezés. Rendszeresen ellenőrizd a fékeket és a fékrendszer alkatrészeit, és cseréld ki időben a fékbetéteket vagy féktárcsákat szükség esetén.

 

Gumiabroncsok ellenőrzése

A gravel kerékpárok általában széles és strapabíró gumiabroncsokat használnak, de mindig fontos ellenőrizni őket az esetleges károk vagy kopások szempontjából. Ne felejtsd el megfelelően ellenőrizni a gumiabroncsok nyomását is a biztonságos és hatékony kerékpározás érdekében.

Váz és alkatrészek ellenőrzése

Rendszeresen vizsgáld át a kerékpár vázát és a fontos alkatrészeket, például a kormányt, a kormánytengelyt és a pedálokat is.

Rendszeres szerviz

Időről időre vidd el egy alaposabb szervizre a kerékpárod egy kerékpáros szaküzletbe vagy szervizbe, ahol ellenőrzést és szükség esetén karbantartást végeznek rajta. Amennyiben gravel kerékpár szerviz után kutatsz, keresd fel a BELO BIKE üzletét!

Mennyibe kerül a gravel kerékpár?

Ha gravel kerékpár vásárláson töröd a fejed, azzal kell számolnod, hogy a gravel kerékpár árak nagyjából 300.000 forinttól kezdődnek, az igazán minőségi darabok azonban leginkább 400.000-600.0000 forint körül mozognak. A prémium kategóriás darabok pedig a milliós összeghatárt is elérhetik. Azt azonban fontos kiemelni, hogy egy gravel kerékpár megvásárlása többféle kerékpározást is lehetővé tesz, hiszen egyszerre élvezheted az országúti kerékpárok adta gyorsaságot és terepen is kényelmesen és biztonságosan haladhatsz vele.

Amennyiben gravel kerékpár vásárlásán gondolkodsz vagy a gravel kerékpár beállításhoz lenne szükséged segítségre, keresd fel a BELO BIKE üzletét vagy webshopját!

BELO BIKE: prémium gravel kerékpárok Biatorbágyon és a webáruházban

A BELO BIKE egy prémium gravel kerékpárokat árusító webáruház és üzlet, amely Biatorbágyon található. Az üzlet és a webshop egyaránt lehetőséget nyújt a gravel kerékpárok vásárlására.

Miért válaszd a BELO BIKE-ot?

  • Az üzletben a választáshoz személyes tanácsadást biztosítunk. Emellett a kerékpárokat a méreteidre állítjuk, hogy vásárlás után akár el is indulhass első utadra új gravel kerékpároddal.
  • A boltban elérhető C PRO, Giant és Ghost gravel kerékpárok széles választékával várunk, ahol minden árkategóriában megtalálhatod az igényeidnek megfelelő bicajt.
  • A gravel kerékpárokra gyártói garancia vonatkozik, emellett szervizelési lehetőséget is kínálunk a vásárlók számára.

Gravel kerékpárt szeretnék!

Összegzés

A gravel kerékpárok szuper választásnak bizonyulnak, amennyiben egy olyan kényelmes kerékpárt keresel, amivel szívesen elhagynád az aszfaltot és a bevált útvonalakat izgalmas, felfedezésre váró terepre cserélnéd. A hozzád passzoló gravel kerékpár kiválasztásakor érdemes több szempontot is végiggondolnod, a megfelelő kerékpár megtalálásához pedig bátran keresd a BELO BIKE csapatát, akik szakértelmükkel és megbízható termékeikkel segítik a döntésed.