Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

Gyermek kerékpár méretek: Hogyan válassz?

2023.06.06 08:20
Gyermek kerékpár méretek: Hogyan válassz?

A megfelelő kerékpár kiválasztása a gyermek életkorához és igényeihez igazodva alapvető fontosságú. Ezért szeretnénk megosztani veled néhány hasznos tanácsot és információt arról, hogy hogyan válassz megfelelő kerékpárt gyermeked számára. Nálunk nemcsak a minőségi kerékpárok széles választékát találod meg, hanem szakértőink is segítenek megtalálni a leginkább megfelelő modellt.

Gyermek kerékpár méretek: milyen biciklit válassz a gyerekednek?

A megfelelő kerékpár kiválasztása a gyermek életkorához és igényeihez igazodva alapvető fontosságú. Ezért szeretnénk megosztani veled néhány hasznos tanácsot és információt arról, hogy hogyan válassz megfelelő kerékpárt gyermeked számára. Nálunk nemcsak a minőségi kerékpárok széles választékát találod meg, hanem szakértőink is segítenek megtalálni a leginkább megfelelő modellt. 

A gyermek kerékpár vásárlása során fontos a megfelelő méret és a biztonság. A BELO BIKE biatorbágyi üzletében és webáruházában minőségi, biztonságos kerékpárok széles választékával várunk, emellett tanácsokat is nyújtunk a kerékpározás megszerettetéséhez és az egyensúlyozás tanításához!

Milyen gyermek kerékpárokat kínálunk? 


Miért érdemes mielőbb megtanítani a gyermeket kerékpározni?

A kerékpározás számos előnyt kínál a gyermeked számára: fejlesztő hatással van az agyműködésre, hozzájárulva a mentális fejlődéshez, segíti a kognitív teljesítményt, beleértve a gondolkodást, tanulást és problémamegoldást. 

Tudtad, hogy napi 15 perc biciklizéssel jobban teljesíthet a gyerek az iskolában? A kerékpározás javítja a memóriát és a koncentrációt, segítve a gyermeket a tanulásban és az információfeldolgozásban, támogatja a koordinációt és az egyensúlyérzéket. A rendszeres kerékpározás formában tartja a gyermeket, segítve a testmozgás és az egészséges életmód kialakítását.

Megerősíti az izmokat, különösen a lábakat és a core izmokat, elősegíti az izom növekedését és a csontok erősödését.

Nem utolsósorban pedig boldoggá tesz, mivel a kerékpározás örömforrás, és a szabadság érzését nyújtja!

Azonban gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen életkorban képes megtanulni a gyermek biciklizni, és mikor eléggé fejlett ahhoz, hogy tekerni tudja a pedált. Egyáltalán mikortól ajánlott a futó kerékpár használata, majd pedig mikor érdemes áttérni a kitámasztósra. Ezek a kérdések több tényezőtől függenek, beleértve a gyermek fizikai és mentális fejlődését, egyéni képességeit és önállóságát. Fontos, hogy a gyermek készen álljon a biciklizésre, és a szülő figyeljen a jelekre, amelyek arra utalnak, hogy a gyermek megfelelően fejlett a biciklizéshez.

 Az optimális időpont és a pedálozásra való áttérés folyamata egyénenként változhat. Vannak, akik már 2 évesen megkaphatják első "igazi" bringájukat, míg másoknak 4 évesen jöhet el ez a pillanat. Általánosságban 85-100 cm magassággal már kapható gyermek bringa, például a BELO BIKE kínálatában is: kitámasztókerékkel felszerelve.

Az első lépés: a futó kerékpár

A futó kerékpár, más néven futóbicikli vagy tanulóbicikli, kiváló eszköz a képességfejlesztésre és a gyermek fejlődésének támogatására. Miért érdemes választani ezt a fejlesztő sportszert, és mire érdemes figyelni a kiválasztás során? 

A futókerékpár segít a gyerekeknek kialakítani az egyensúlyérzéküket és koordinációs képességeiket. Mivel pedál nélküli gyermekkerékpár, a gyerekek könnyedén helyezhetik a lábukat a földre, így könnyebb számukra megtartani az egyensúlyt. Ez fokozatosan felkészíti őket a későbbi pedálozásra és biciklizésre. A futóbicikli ideális választás kislányok és kisfiúk számára egyaránt, akik így könnyedén elsajátíthatják a biciklizés alapjait.

A könnyű alumínium váz biztosítja az egyszerű kezelhetőséget és manőverezést. Az alacsony súlypont és a megfelelő nyeregmagasság pedig segít az egyensúlyozásban és az esetleges elesés megelőzésében. Fontos, hogy kormánybefordulás-gátló rendszerrel legyen felszerelve a futóbicikli, hogy megakadályozza a túlzott kormányforgatást és az esetleges elesést. Emellett a kormányzáron ne legyenek éles részek vagy kiálló csavarok, amelyek sérülést okozhatnak a gyermek számára. A végén kiszélesedő markolat pedig kényelmes fogást biztosíthat a gyerkőc kezének.

A futókerékpár kiváló választás a gyermek képességfejlesztésére. Az alumínium váz, az alacsony súlypont és nyeregmagasság egyensúlyozás, a kormánybefordulás-gátló rendszer, a sima kormányzárral és a kiszélesedő markolattal ellátott kisfiú vagy kislány futóbicikli segít a gyermeknek megtanulni a biciklizés alapjait, fejleszti az egyensúlyérzékét és koordinációs képességeit:

Szempontok gyerek kerékpár választásánál

Életkor

A BELO BIKE széles választékot kínál kerékpárokból a különböző életkorú gyermekek számára a futókerékpár elhagyását követően is. Az üzletünkben megtalálhatók a megfelelő méretű gyermek kerékpárok a 2-4 éveseknek 12”-es kerékméretben, az 5-7 éveseknek jellemzően 16”-os gyerek biciklik, a 7-9 éveseknek 20”-as kerékméretű gyerekbiciklik, illetve a 9-11 éveseknek gyerekbiciklik 24”-es kerékméretben is.

Minden korcsoport számára gondosan kiválasztott kerékpárok állnak rendelkezésre, amelyek biztonságos és kényelmes kerékpározást tesznek lehetővé.

Fontos számunkra, hogy minden gyermek megtalálja a számára ideális kerékpárt, amelyhez könnyen alkalmazkodhat. A gyerekek növekedésével és fejlődésével folyamatosan változik a testméretük és a képességeik, ezért fontos a megfelelő méretű kerékpár választása. A BELO BIKE kínálatában található kerékpárok segítenek a gyermekeknek fokozatosan fejlődni és megtanulni a biciklizés örömét.

Méret

A gyermek kerékpár méretének kiválasztása során számos tényezőt kell figyelembe venni annak érdekében, hogy a gyermekek biztonságosan és kényelmesen használhassák a biciklit. Nemcsak az életkor, hanem a testmagasság és a belső lábhossz is fontos szerepet játszik a megfelelő méret meghatározásában. Az életkor csak iránymutató tényező, hiszen a gyermekek testalkata és biztonságérzete is egyénenként eltérő lehet. 

A kerékpár méretének kiválasztásakor a belső lábhossz az egyik meghatározó tényező. Ez azt jelenti, hogy a talajtól a combtőig mérve kell figyelembe venni a gyermek lábhosszát. A megfelelő méretű kerékpár lehetővé teszi, hogy a gyermek lába könnyedén érjen a talajhoz, és biztosan tudja kezelni a biciklit. Ez nagyban hozzájárul a biztonságos biciklizéshez és az esetleges balesetek megelőzéséhez.

Amikor a gyermek kerékpár méretét választjuk ki, fontos figyelembe venni a kategóriákat, amelyek a kerékméret alapján vannak meghatározva. A BELO BIKE-nál különböző méretű kerékpárok állnak rendelkezésre, mint például a gyerek bicikli 3 éves kortól, gyermek kerékpár pótkerekekkel, váltós gyermek kerékpár vagy sebességváltós gyermekbicikli. Ez lehetővé teszi, hogy minden gyermek megtalálja a testének és képességeinek leginkább megfelelő biciklit.

A megfelelő kerékpár méretének kiválasztása során érdemes szakembereink tanácsát is kikérni, akik segítenek az optimális választásban, figyelembe véve a gyermek testmagasságát, korát és fejlődési fázisát. A BELO BIKE szakemberei szívesen segítenek a megfelelő méretű kerékpár kiválasztásában, hogy a gyermeked maximális kényelemben és biztonságban élvezhesse a biciklizés élményét.

Szeretettel várjuk a szülőket és gyermekeiket a BELO BIKE üzletében, ahol egyedülálló választékban találhatók a különböző méretű és típusú kerékpárok! Szakértő csapatunk örömmel segít abban, hogy megtaláljátok a gyermeknek legmegfelelőbb biciklit.

Honlapunkon – mint egyfajta gyermek kerékpár méret-kalkulátorbeépített szűrőnk segítségével tudod megtalálni azt, hogy gyermekednek életkora és testmagassága alapján mely gyermek biciklik lennének megfelelők.

Az áruházi biciklik gyakran alacsony minőségű alkatrészekkel rendelkeznek, amelyek könnyen meghibásodhatnak, például a csapágyazások gyenge minősége miatt. Ezek a gyengepontok gyakran rögtön a gyártás során jelentkeznek, és rövid időn belül problémát okozhatnak. Ezért fontos tudatosan választani, hogy minőségi biciklit szerezzünk be, amely hosszú távon is kiszolgálja a családot.

Egy minőségi bicikli sokkal tartósabb és megbízhatóbb lehetőséget nyújt. Nemcsak a gyermekek számára ideális, de akár több generációt is kiszolgálhat, így a kistesó is örökölni tudja. Ezáltal értéke megmarad és hosszú távon megtérül az erre fordított befektetés. 

Magyarországon számos elismert gyerekbicikli márka érhető el, mint például a Capriolo, Ghost és Polisport. Ezek a márkák magas minőségi színvonalat képviselnek, és széles választékkal rendelkeznek, így lehetőség van megtalálni a gyermekek igényeinek és preferenciáinak leginkább megfelelő biciklit.

Váz

A gyermekek biciklijeinek vázai között általában megkülönböztetünk lány és fiú vázakat. A lány vázak jellemzője, hogy alsó vázrésze lefelé lekerekített, így könnyebb fel- és leszállni a bicikliről. A fiú vázak pedig egyenes vonalvezetéssel rendelkeznek, ami stabilitást biztosít. Ez a különbség a testmagasság és az anatómiai különbségek miatt alakult ki.

Az egyes vázméretek általában életkori kategóriákhoz kapcsolódnak. A gyermek biciklik vázának méretét a gyermek testmagassága alapján lehet meghatározni. Fontos, hogy a váz ne legyen túl nehéz, hogy a gyermek könnyen kezelni tudja és magabiztosan biciklizhessen.

A gyermek kerékpár nyereg állítása otthon is elvégezhető, ahogy a gyermek növekszik és igényli az adott vázmérethez megfelelő beállítást. Így biztosítható, hogy a gyermek kényelmesen és ergonomikusan üljön a biciklin, miközben optimális pedálozási pozícióban van.

Pneumatikus gumik

A pneumatikus bicikligumik rendelkeznek szeleppel, amely lehetővé teszi a könnyű felpumpálást és a nyomás beállítását. A pneumatikus gumik kiváló tapadást, kényelmet és csillapítást biztosítanak a biciklizés során, valamint jobb teljesítményt nyújtanak különböző útfelületeken és körülmények között.

Fék

A kitámasztós gyermek kerékpárokon gyakran megtalálható kontrafék, különösen 2-4 éves gyermekek számára. A kontrafék előnye, hogy könnyen kezelhető, hiszen a pedál visszafordításával aktiválódik, így egyszerűbb a gyermek számára megtanulni és használni. Azonban érdemes megjegyezni, hogy a kontrafék nem rendelkezik nagy fékerővel, így a gyorsabb vagy meredekebb lejtőknél nem biztosít elegendő fékezési teljesítményt. Ilyen esetekben ajánlott a későbbi időszakban a hagyományos fékek használata, amelyek hatékonyabb fékezést biztosítanak.

Kormány

A gyermek biciklikormányoknál fontos figyelembe venni a kényelmet és a biztonságot. Jó, ha a kormány megfelelően állítható, hogy alkalmazkodjon a gyermek méretéhez és testtartásához. Az ergonomikus, széles kormány markolatok biztosítják a stabil fogást és kényelmes kezelhetőséget. Fontos, hogy a kormány ne legyen túl széles, hogy a gyermek könnyen tudja kezelni és irányítani a biciklit. A kormány kialakítása legyen sima, élektől és kiálló részektől mentes, hogy minimalizálja a sérülési kockázatot esetleges esés vagy ütközés esetén.

Teleszkóp

A teleszkópos villa a kerékpárok egy olyan eleme, amely segít csökkenteni az ütések és rázkódások hatását. 7-9 éveseknek már elérhetőek teleszkópos villával felszerelt kerékpárok, amelyek javítják a kényelmet és a tapadást.

9-11 éveseknél már érdemes kizárólag teleszkópos villával rendelkező kerékpárt választani, amelyek több sebességváltóval is rendelkezhetnek, így gyermeked könnyebben alkalmazkodhat a különböző terepviszonyokhoz és sebességekhez.

Felszereltség és szín

A sárvédő, kitámasztó és gyermek bukósisak olyan fontos kiegészítők, amelyek elengedhetetlenek a gyermekek biztonságos és kényelmes kerékpározásához. A sárvédő védi a gyermeket az esőtől és a kosztól, hozzájárulva a tiszta és kényelmes kerékpározáshoz. A kitámasztó segítséget nyújt a parkolásnál, stabilan tartva a kerékpárt. A gyermek kerékpáros sisak védelmet nyújt a fejnek és a sérülések ellen.

Ha a gyermeknek lehetősége van kiválasztania a szín és minta tekintetében leginkább hozzá passzoló kerékpárt, nagyobb az esély arra, hogy még inkább megszeresse a bringázást, hiszen a személyes ízléséhez és preferenciáihoz igazodó kiegészítők még vonzóbbá és személyesebbé teszik a kerékpárt és a bringázást!

Mennyibe kerül a gyermek kerékpár?

Az Árgép gyermek kerékpár vásárlás esetén sokak által használt tájékozódási forrás a piaci árakról. Fontos azonban, hogy az Árgép szűrői gyakran a legolcsóbb modelleket helyezik előtérbe, amelyek nem feltétlenül jelentik a legjobb minőséget és tartósságot. Érdemes tehát odafigyelni, hogy ne csak az olcsó gyerek biciklik között válogassunk, hanem alaposan tanulmányozzuk a termékleírásokat, véleményeket és összehasonlító információkat is.

Legjobb gyermek kerékpár márkák

Magyarországon számos kiváló gyermekbicikli márka elérhető, amelyek közül néhány kiemelkedően népszerű és megbízható. Az egyik ilyen márka a CAPRIOLO, amely magas minőségű, strapabíró kerékpárokat kínál gyermekek számára. A CAPRIOLO biciklik ergonomikus kialakítással és stabil szerkezettel rendelkeznek, biztosítva a kényelmes és biztonságos bringázást. 

Egy másik elismert gyermekbicikli márka a GHOST, amely híres a magas színvonalú kerékpárok tervezéséről és gyártásáról. A GHOST biciklik precíz kidolgozásúak, erős vázzal és kiváló minőségű alkatrészekkel rendelkeznek, amelyek tartósságot és kényelmet biztosítanak a gyerekek számára. A POLISPORT kerékpárok innovatív megoldásokkal rendelkeznek, amelyek biztonságot és kényelmet nyújtanak a gyermekek számára.

Miért érdemes minőségi kerékpárt vásárolnunk gyermekünk számára?

Tartós és értékálló

Minőségi gyerek kerékpárok hosszabb ideig kiszolgálják a gyermeket, és akár több generációra is átörökíthetők. Későbbi eladásuk is könnyebb és kedvezőbb áron történhet. 

Biztonságos és megbízható

A minőségi biciklik megbízható fékekkel, stabil vázzal és jól működő alkatrészekkel rendelkeznek, ami növeli a gyermek biztonságát és a kerékpározási élményt.

Kényelmes és könnyen kezelhető

A jobb minőségű gyerek kerékpárok ergonomikus kialakítással rendelkeznek, ami kényelmet és könnyű kezelhetőséget biztosít a gyermeknek. Ez segít a helyes testtartás kialakításában és a kerékpározás élvezetének növelésében.

BELO BIKE: megbízható és minőségi gyerek kerékpárok jó ár-érték arányban

A BELO BIKE üzletében és a gyermek kerékpár webshopban is széles választékban megtalálhatók a legjobb minőségű gyermek biciklik. 

  • Biatorbágyi üzletünkben lehetőséget biztosítunk a biciklik kipróbálására és tesztelésére.
  • Szakembereink segítenek kiválasztani a megfelelő gyermek kerékpárt boltunkban, figyelembe véve gyermekének testmagasságát, képességeit és igényeit.
  • A biciklik méretre állítását is ránk bízhatod, hogy biztosítsuk azoknak kényelmes és biztonságos használatát!
  • Különböző típusú kerékpárok közül válogathatsz az egész család számára, legyen az mountainbike, városi vagy trekking kerékpár.  Emellett széles választékban kínálunk elektromos kerékpárokat is, női és férfi modellekben.
  • További szolgáltatásaink közé tartozik a biciklik bérlése, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a gyermek hosszabban kipróbálja a biciklit annak megvásárlása előtt.
  • Emellett a BELO BIKE vállalja a biciklik szervizelését és javítását is, így a család minden tagja hosszú távon is számíthat ránk.

 

Gyermek kerékpár kinálatunk

 

Kerékpár boltunk kellemes környezetben, Biatorbágyon található, a 2051 Biatorbágy, Csodaszarvas utca 4 szám alatti Bia Korzó üzletházának emeletén. Látogass el hozzánk és fedezd fel kínálatunkat! 

Tippek, hogyan tanítsd meg a gyermekedet kerékpározni 

Hogyan tanítsuk meg gyermekünket egyensúlyozni a kerékpáron?

Ha kitámasztó kerekes bringát használunk, emeljük meg fokozatosan az oldalkerekek magasságát, hogy a gyermek megtapasztalhassa az egyensúlyozás élményét, miközben még mindig védve van az esetleges eleséstől. Emellett a futóbicikli használata is hatékony módszer az egyensúlyozás megtanulására.

Hogyan motiváljuk gyermekünket, miközben bringázni tanul? 

A türelem és a pozitív megerősítés is kulcsfontosságú a gyermek motiválásában és önbizalmának fejlesztésében – ha így állunk hozzá, nem csupán egyszerűbb, de örömteli is lesz számára kerékpározni tanulni!

A megfelelő méret és kialakítás jelentősége tehát roppant fontos a gyermek biztonságának és a kényelmes bringázás szempontjából. Ismertessük meg és szeressük meg a biciklizést gyermekeinkkel már kiskorukban!