Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

FUTÓ KERÉKPÁR

A futóbicikli az egyik legjobb képességfejlesztő eszköz és játék. Elmondjuk, miért!

A futóbicikli első pedál és lánc nélküli kerékpár, ami a legjobb módja, hogy gyermekünket akár már kétéves korban felkészítsük a bringázásra. Ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a futóbiciklik a szülők körében. Szinte a legtöbb bölcsis vagy óvodás korú gyermeknek van. Amellett, hogy egy nagyon jó játék és mozgásforma, számos pozitív előnye is van egy ilyen járgánynak.

Íme 4 hasznos érv a futóbringák mellett!

 

1. A futóbiciklik fejlesztik a mozgást és az egyensúlyérzéket.

A hagyományos biciklikhez hasonlóan a futóbiciklik is vázzal, nyereggel és kormánnyal rendelkeznek, azonban pótkerekek nélkül, amelyek segítenek a stabilitás fejlesztésében. Gyermekünk hamar rájön, hogy neki kell kormányozni és hajtani magát a lábával, így egyensúlyoznia kell. Ekkor találkozik először a sebességgel, amit megtanul saját magának szabályozni.

2. Pozitívan hat gyermekünk kognitív teljesítményére.

A mozgás mentális képességünkre van jó hatással. A futókerékpárral való hajtás olyan agyi pályákat mozgat meg, amelyek kedvező hatással lehetnek a beszédfejlődésre és a kognitív teljesíményre. 

Nagyobb odafigyelést, koncentrációt igényel, így kiválóan fejleszti gyermekünk koordinációs képességét.

3. Feljeszti a gyerkőc bátorságát!

Egy futóbicikli kiválóan alkalmas arra, hogy gyermekünk önmaga tapasztalja meg az egyensúlyozás és sebesség szabályozás képességét. Rájön arra, hogy egyedül képes haladni, így bátrabbá válhat.

4. Felkésziti gyermekünket az igazi kerékpározásra.

Egy futóbringa kiváló előfutára a hagyományos bringának. Mivel már egy ilyen járgánnyal sokat tanul az egyesúlyozásról, így a későbbiekben sokkal könnyebb lesz számára egy pótkerekes bicajjal megtanulni.

 

MILYEN FUTÓBICIKLIT ÉRDEMES VÁLASZTANI?

Az átlagos futóbicikli legkisebb mérete 10 colos, amit már másfél-kétéves kortól lehet használni. Olyat válassz, amelyről leér a gyermek lába a talajra. Ehhez a belső lábhosszát érdemes lemérni a combtőtől egészen a talpig.

Olyat válassz, ami könnyű. Strapabíró legyen, valamint biztonságos. Ne legyenek rajta éles, kiálló alkatrészek, amelyek a kicsik megsérthetik magukat.


4termék14
4termék14
Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
25 990 Ft - 77 990 Ft
Márka