Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

A KERÉKPÁROZÁSÉ A JÖVŐ

2022.03.17 12:31
A KERÉKPÁROZÁSÉ A JÖVŐ

Egyre több cikk születik arról, hogy folyamatosan nő a kerékpárosok tábora, egyre többen cserélik le autójukat, és pattannak két kerékre a városokban.

Egyre több város vezetése kötelezi el magát a kerékpározás ösztönzése mellett. Nem véletlen, hiszen a globális éghajlati célok gyors és hatékony elérése érdekében a kerékpár egy jó eszköz lehet.

 A jövő járműve a bicikli.  

ÉGHAJLATVÁLTOZÁS STOP! Kerékpárra fel!

A növekvő üzemanyagárak, a folyamatos dugóban araszolás, a bolygónkat fenyegető klímakatasztrófa mind azt támasztják alá, hogy a kerékpározás egy fenntartható alternatívát nyújthat a városban való közlekedéshez szemben az autókkal. 

A Deloitte egyik erre irányuló elemzése a kerékpároktól várja a városi közlekedés megváltását. Előrejelzésük szerint 2022-re tízmilliárdokkal nő majd a kerékpárral megtett utak száma a két évvel ezelőtti viszonyokhoz képest a világon.

Ez azt jelenti, hogy több olyan városban is megduplázódik a kerékpárosok száma, ahol jelenleg nem ez a legelterjedtebb formája a közlekedésnek.

Ha egyre többen mondunk le az autózásról, az a városok szennyezését, zajszintjét és a városi zsúfoltság enyhülését hozhatja el magával. Nem mellesleg a kerékpározásnak számos jótékony hatása is van, azon túl, hogy sokkal fentarthatóbb, sokkal inkább környezetbarát közlekedési eszköz.

Pozitív hatással van fizikai és mentális állapotunkra, viszont nem csak az egészségünkre van jó hatással, de a pénztárcánkra is.  Sokkal kevesebbe kerül, mint egy autó, minimális fenntartási költségekkel üzemeltethető, ráadásul még a parkolásért sem kell fizetni. Nincs többé dugóban araszolás, sokkal környezettudatosabb leszel, sőt még a munkahelyi stressz levezetéséhez is optimális megoldás.

 

Próbálj meg a jövőben Te is arra törekedni, hogy többet pattanj kerékpárra, hiszen ezzel nem csak a környezetért, de saját magadért is teszel. Ahogy a szlogenünk is mondja – Ride the future together!

Ha még nem találtad meg az álomkerékpárt, nézz szét kínálatunkban.