Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

Mire figyelj, ha ősszel kerékpározni indulsz?

2022.10.04 07:59
Mire figyelj, ha ősszel kerékpározni indulsz?

Újra beköszöntött az ősz, de ez nem jelenti azt, hogy a hidegebb idő miatt el kellene tennünk kerékpárjainkat! A legszínesebb évszak gyönyörű tájjal kedveskedik nekünk, és ezt érdemes is kihasználnunk! Azonban ilyenkor figyelnünk kell az időjárás előrejelzést is, mert szeszélyes az évszak, és egyik percről a másikra alakulhatnak ki záporok, az eső bármikor elkaphat minket.
Íme pár dolog, amire szükségünk lehet, ha őszi időben vágyunk biciklitúrára menni!

Ha nem vagyunk rutinos bicajosok, akkor egy lista készítése segítség lehet a pakoláshoz.

A változékonyabb, hűvösebb időre való tekintettel az öltözék mindenképpen kulcskérdés. Ne öltözzünk se túl vastagon, (nehezítheti a mozgást, hamar bemelegedhetünk) se túl lengén (megfázhatunk). Réteges öltözködéssel elkerülhetjük a fennálló problémákat, így a vékonyabb rétegeket könnyedén váltogathatjuk időjárástól függően. Esőkabát feltétlenül legyen nálunk, ha azonban abban kényelmetlen a tekerés, akkor azért egy vízhatlan dzseki jól jöhet. Érdemes víz lepergető dolgokat beszerezni, de legalábbis olyanokat, amelyek óvnak minket is az esetleges esőtől, és természetesen a kerékpárunkat is.

kerékpár gumijavító készlet

Az KRESZ-ben előírt alapvető dolgok most se hiányozzanak! Hosszabb túra esetén egy hátizsák lehet a legjobb megoldás vagy egy nagyobb nyeregtáska. Amennyiben tervezünk megállni ebédelni, vagy kávézni, a kerékpár lakatot se felejtsük otthon! Természetesen nem a legfontosabbak, de jó, ha van nálunk pumpa, pótbelső, defektjavító, és egy kis szerszámkészlet. Szükség lehet elsősegély készletre, esetleg wc papírra és zsebkendőre is.

Amennyiben a túránkat pihenőkkel, étkezésekkel szüneteltetjük, legyen nálunk némi készpénz, és az igazolványaink is. Rövidebb túra esetén is elfér a táskánkban egy-egy müzliszelet, gyümölcs, szőlőcukor. A kulacsunkat pedig töltsük tele friss vízzel. Erre egészen biztosan szükségünk lesz.

Az őszi táj valóban gyönyörű ilyenkor, de a lehulló faleveleknek köszönhetően igazán csúszós utakon találhatjuk magunkat! Inkább haladjunk lassabban, fokozott óvatossággal. Ha erdős, csendes útszakaszon járunk, ebben az időszakban gyakrabban találkozhatunk vadakkal. A baleset elkerülése érdekében figyeljünk a közúti jelzésekre. Számtalan helyen táblával is jelzik a vadveszélyt, amely nem csak az autósoknak figyelmeztetés, de a kerékpárosoknak is.

Mivel már korábban sötétedik, ne bízzuk a véletlenre a láthatóságot sem! Egyértelmű az első, hátsó világítás, de láthatósági mellény viselése lakott területen kívül egyébként is kötelező, azonban ajánljuk állandó viselését. Több bukósisakban beépített lámpa van, érdemes lehet a rossz látási viszonyok miatt a maximális védelmet nyújtó felszerelésekbe beruházni.

Ajánlás:

Mielőtt hosszabb útra indulnátok, nézessétek át kerékpárjaitokat szervízes kollégánkkal, szerezzétek be a hiányzó felszerelést üzletünkben, és tekerjetek sokat ebben a csodás őszben is!

Kerékpárral fel!