Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

MILYEN KERÉKPÁRT VEGYEK MAGAMNAK?

2022.03.16 19:51
MILYEN KERÉKPÁRT VEGYEK MAGAMNAK?

Manapság egyre divatosabb lett hazánkban is a kerékpározás, egyre többen pattannak hétvégente kétkerékre. A COVID kirobbanása óta pedig egyre csak bővül a kerékpárosok tábora.

Nem véletlen, ha beírjuk a keresőbe a kerékpár szót, rengeteg találattal fogjuk szemben találni magunkat. Bizony egyre nehezebb kiigazodni az egyre bővülő kerékpár kínálat között.

Az alábbi blogbejegyzésben segítünk Neked tisztázni néhány fogalmat és kerékpár típust, hogy könnyen tudj választani.

Az első és legfontosabb annak eldöntése, hogy milyen terepviszonyokra és milyen gyakran szeretnéd a kerékpárt használni. Hétvégente aszfalton túrásához vagy erdei utakon, emelkedőkön, esetleg napi munkába járáshoz a városban?

 

NÉHÁNY KERÉKPÁR KATEGÓRIA:

Mountain bike: hegyi terepre, erdei utakra rendszeres sport célú bringázásra javasoljuk.  Ha szeretsz túrázni a hegyekben, imádod meghódítani az eléd táruló terepakadályokat, akkor számodra egy MTB kerékpár az ideális választás.

A masszív váz, a vastag, teherbíró kerekek és a teleszkópos felfüggesztés nagy segítségedre lesznek minden utad során.

Trekking kerékpárok: Ha főként aszfalton túrázol, de néha egy-egy földutas szakaszra is rátérnél, akkor a trekking kerékpárokat ajánljuk figyelmedbe. Ezt a típust úgy tervezték, hogy a könnyű terepet is bírják, ezért jellemzően első teleszkópos villával vannak felszerelve. A kényelmes üléspozíció miatt viszonylag egyenes háttal ülhetsz rajta, így hosszabb túrákhoz is megfelelő útitárs.

Túra trekking: Ha sportos bringát szeretnél, amivel gyorsan tudsz közlekedni, azonban a kényelem is egy fontos döntési szempont, akkor egy túra trekking kerékpár lesz számodra az ideális választás. Sportos kinézete ellenére nem kell alacsonyan fogni a kormányt, szinte egyenes háttal tudsz rajta ülni.
Aszfaltra, napi mozgásra, edzésre tervezve. Akár a városban ingázáshoz, akár túrázáshoz, megbízható útitársad lesz.

Sport trekking: Ha olyan kerékpárt szeretnél, amit elsősorban aszfaltra, de túrázáskor terepen is használnál, akkor ez a típus lehet a megfelelő választás számodra. A vázgeometria kialakítása miatt sportosabb, de kényelmes az üléspozíció a hosszabb túrákhoz, melyet az első teleszkóp tesz könnyebbé. A 28”-as kerékméret jól gördül az utakon, mivel keskenyebbek a gumik, mint az MTB kerékpárokon.

Városi/city trekking: Tökéletes választás, ha a napi munkába járáshoz keresel kerékpárt.

Országúti kerékpár: verseny kerékpár. Rendszeresen, sport célú mozgásra használjuk és javasoljuk is. Kimondottan aszfaltra.

Reméljük, hogy a cikk végeztével egy picit közelebb kerültél ahhoz, hogy milyen kerékpár lenne számodra az ideális választás. Nézz szét kínálatunkban, biztosak vagyunk benne, hogy nálunk megtalálod a megbízható kétkerekű útitársat.