Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

C PRO CARBON KERÉKPÁR TESZT

2022.05.30 15:54
C PRO CARBON KERÉKPÁR TESZT

Könnyű, jól néz ki és még az extrém terepet is bírja.

A merevfarú (hardtail) kategória az, amit hazai terepeken a legjobban ki lehet használni, ha montizásról van szó. Ha magasabbak az elvárásaink, akkor pedig jöhet egy karbonvázas hardtail. A C PRO C 9.7 pedig pont ezt a kategóriát erősíti, ugyanis hivatalosan is elindult a hazai forgalmazása ennek a magyar piacon még új márkának. Mi pedig elvittük az erdőbe, hogy megnézzük mit is tud ez a bicaj?

A cikket a Flowcycle csapata készítette. A cikk az alábbi oldalon is megtalálható: kattints ide

Bátran kijelenthetjük, hogy a gondosan megalkotott karbon váz a C PRO C 9.7 lelke. Az általunk tesztelt példány 18-as vázméretben mindössze 12,5 kilogrammot nyomott, de a gyártói paraméterek között is 12 kiló szerepel. Igen kellemes élmény egy ilyen könnyű bringán tekerni, ha terepre megyünk. Jó tudni, hogy a vázra exkluzív 5 éves jótállás vonatkozik. A kerékpár pontos technikai paraméterei megtalálhatóak ITT.

A C PRO C 9.7 29-es kerekekkel kapható, ami garantálja a lendületes kerékpározás élményét. A bringa 2.25-ös Kenda abroncsokkal van felszerelve, melyeket alaposan leteszteltünk igen változatos körülmények között is. Mivel intenzív esős napok után vittük terepre a bringát, így sokféle talajon kipróbálhattuk a gumik tapadását. Vízmosásos, hordalékos, gyökerekben és sziklákban gazdag részeken tekertünk, de a pocsolyákat sem kerültük és a saras részeken is próbára tettük a külsőket. Gond nélkül elbánt a változatos tereppel és a különféle útviszonyokkal egyaránt.

 

A 29-es kerekekhez tökéletesen passzol a 720 mm-es, extra széles egyenes kormány is, ami igen könnyű irányíthatóságot és magas biztonságérzetet ad a bringásnak.

Ahhoz, hogy a lehető legjobban ki tudjuk használni a könnyű váz adottságait, 1x12-es Shimano váltóval szerelték fel a bringát. A váltás könnyed és pontos, minden olajozottan működött vele és mivel nincs első váltó, így nincs plusz problémaforrás sem, ami gyűjtené a sarat. 

A montiknál már szinte alapelvárás a tárcsafék, hiszen a meredek lejtőkön kifejezetten fontos a gyors és biztonságos megállás. A C PRO C 9.7 esetében ezt a TEKTRO hidraulikus tárcsafékrendszere biztosítja. Az általunk tesztelt bringánál talán ez az egyetlen olyan elem volt, amin egy picit javítanánk. Természetesen tette a dolgát ez a fék is, de ez az igényes megoldásokban gazdag bicaj megérdemelne egy komolyabb fékrendszert is – még többletköltség árán is.

  

A SELLE ROYAL nyereg garantálja a kényelmet a nehéz terepen is és hosszabb távokon is – de aki ismeri ezt a márkát, az pontosan tudja, hogy már a név is garancia a kényelemre.

A csillapításról a 130 mm-es rugóutas teleszkóp gondoskodik, ami a mai elvárásoknak megfelelően a kormányról lockolható az emelkedőkön.

Akik szeretik, hallgatni a kerregő racsni hangját, örömhírünk van! Ennek olyan hangja van, hogy ha összefutnánk a hazai erdőkben egyre gyakrabban megforduló medvével, akkor az tuti menekülőre fogja! ????

Ami különösen tetszett:

  • a széles kormány és a könnyű váz
  • a változatos terepen is jól teljesítő kerekek és abroncsok

Amit várunk a jövőben:

  • komolyabb fékrendszer

Összességében elmondhatjuk, hogy a C PRO C 9.7 üdítő színfolt a hazai bringakínálatban és ár-érték arányban egy igen jó választás lehet a montizás szerelmeseinek.

A Flowcycle szubjektív összefoglalója

 

Ajánlott

Hegyi kerékpározáshoz, erdei utakra

Fék

Tektro hidraulikus tárcsafék

Villa

LP-55 130mm*32mm

Kormány

HB-105BT ALLOY 31.8*22.2*2.0T*720mm

Váltó

1x12 SHIMANO DEORE SL-M6100

Kerékméret

29

Gumiabroncsok

KENDA K1127 29*2.25 

Súly

12,5 kg

Fogyár (2022.06.)

660 990 Ft

A cikk a Belo Bike segítségével és támogatásával készült. A Belo Bike üzletét Biatorbágyon a bringa út mellett a Bia korzó 1. emeletén találod, vagy a www.belobike.hu-n.