Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

Mindig viselj kerékpáros sisakot!

2022.07.25 14:23
Mindig viselj kerékpáros sisakot!

Manapság már nem csak a versenybringások, de a hobbibicajosok is tudják, hogy az egyik legfontosabb, elengedhetetlen kelléke a tekerésnek a bukósisak. Ugyan a KRESZ csak sebességhatárhoz köti a bukó viselését (lakott területen kívül 50 km/h maximum megengedett sebesség mellett), mi mégis úgy gondoljuk, hogy kötelező kiegészítő bármilyen terepre is készül az ember. A bukósisak elhagyását már nem lehet arra sem fogni, hogy nem szellőzik, vagy kényelmetlen. A paletta rendkívül széles, bárki megtalálhatja a számára tökéleteset.
Pár kérdést érdemes is tisztába tennünk!

Hogyan válassz jó bukósisakot?

Először is érdemes végig gondolni, hogy milyen körülmények között szeretnénk használni a sisakot. Hosszú, vagy rövid távon? Hobbi tekeréshez, vagy versenyezni szeretnénk benne? Egyik esetben sem érdemes a legkorszerűbb védelmi technológiáknál alább adni.
Városi tekerésnél talán nem annyira fontos, hogy a sisak extra könnyű legyen, de a kényelem továbbra is kulcsfontosságú. Pontosan beállítható sisakot válasszunk, ami tökéletesen illeszkedik a fejformánkhoz. Amennyiben szemüveget is viselünk a biciklizéshez, érdemes próbálgatásnál viselni, hogy a szemüveg szára és a bukósisak ne nyomja egymást, így a fejünket se.
A copf kérdése sem utolsó. A minőségi sisakoknál a fejkörnél állítható egy tekerővel, így nem nyom a bukó alatt. A tarkótámasz pontos pozícióját is állíthatjuk, illetve a pántokat is állítsuk a lehető legkomfortosabbra a fülünk körül.
Az a sisak szellőzik jobban, amelyen több kis nyílás van. Ha hosszú túrákra tervezzük használni, mindenképpen érdemes ilyet választani. Vannak már olyan bukósisakok is, amelyre illeszthető egy külső héj, ami megvéd az esőtől, ha esetleg csapadékos időben indulnánk útnak.

Miért fontos bukósisakot hordania a gyerekeknek?

A legsérülékenyebb testrészünk a fejünk, így tehát a legmagasabb fokú védelmet igényli. A szülőkön van a felelősség, hogy a gyerek is felvegye a bukósisakot, mivel a gyerek a szülői mintát követi. Tudnunk kell, hogy kis sebességnél is ugyanolyan nagyot lehet esni, illetve egy esetleges esés következtében alacsonyabb tempónál is lehet súlyos sérüléseket szerezni.
Gyerekek esetében sem szabad, hogy a bukósisak választás csak abban merüljön ki, hogy milyen aranyos mintás, vagy csupán azért választani a szép színeset, mert az illik a biciklihez.
A tarkó- és halántékvédelem kifejezetten fontos. Hogy a gyerek is kedvet kapjon a viseléséhez, extrán kényelmesnek is kell lennie. Nem elhanyagolható továbbá, hogy a csatok, a hevederek könnyen kezelhetők legyenek, és ne okozzon macerát a fel- és levétel.  

Hogyan készül a bukósisak?

A sisakok bázisa a belső habszerkezet. Minden sisakunk in-mold technológiával készül, egy speciális hőkezeléses eljárással, amellyel a sisak külső héját a belső szerkezettel (EPS) olvasztják egybe. Ennek köszönhetően a héj és a hab merevvé válik, és a külső behatásokkal szemben ellenállóbb lesz. Ezzel a technológiával készült sisakok jobban szellőznek, és az aerodinamikájuk is jobb lesz.  

Látogass el üzletünkbe, és próbáld fel Safety Labs, vagy Abus sisakjainkat, és válaszd ki a számodra legkényelmesebbet! Segítünk a döntésben!

És ne feledd: a bukósisak életet menthet, tedd fel te is!