Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

Indulj útnak kerékpárral! Fedezd fel hazánk kerékpár útjait!

2022.05.30 15:54
Indulj útnak kerékpárral! Fedezd fel hazánk kerékpár útjait!

Magyarország bővelkedik szebbnél szebb tájakban, melyeket bicajjal is érdemes meglátogatni. Kiépített kerékpárútvonalak mentén gyönyörködhetünk a látnivalókban, nevezetességekben, illetve tavainkban. Ha nem tudjátok a hétvégén mit csináljatok a családdal, barátokkal, és aktív kikapcsolódásra vágytok, ajánlunk pár bringaútvonalat, amelyeket nem szabad kihagynotok!

Ha nagyobb biciklitúráról beszélünk, legtöbbünknek a Balaton körüli túra juthat először eszébe. Ez a táv összességében 205 km hosszú, a part mentén tekerve csodálatos panoráma nyílik a Balatonra. Érdemes lehet az út hosszúsága miatt 3-4 napra osztani a túránkat. A Balaton északi partja nehezebb az emelkedőkkel, dombokkal, azonban látnivalókkal teli, míg a déli partján könnyebb, sík terepen visz az út. A települések számtalan lehetőséget adnak a pihenni vágyóknak, kávézók, éttermek, fagyizók sokasága várja a kerékpárosokat. Ha a pihenők ellenére is úgy éreznéd, hogy ehhez a hosszúságú távhoz esetleg nem vagy elég edzett, nézz szét elektromos kerékpár kínálatunkban. Garantáltan könnyebben fog menni a tekerés!

 

Hasonló élményért érdemes lehet megnézni a Tisza-tavat is, mely jóval rövidebb táv, 60 km-en keresztül visz az út a tó körül. Kezdőknek is ideális lehet, hiszen sík a terület, nem igényel különösebb fizikai felkészülést. Különlegessége az útnak a 2020-ban átadott 6,5 km hosszú kerékpáros híd is, mellyel elzárták a bicajosoktól az autós forgalmat, így még kényelmesebbé téve az utat. Ha erre járunk kihagyhatatlan a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón, ahonnan aztán meg is kezdhetjük túránkat.

 

A Velencei-tó szintén, akár 3 óra alatt megtehető 33 km hosszúságú útvonal. Érdemes az óramutató járásával megegyező irányban megkerülni a tavat. A táv természetesen bárhonnan megkezdhető, akár Agárd, Gárdony vagy Velence településről.

 

Amennyiben kisebb gyerekekkel indulnátok útra, a tatai Öreg-tó tökéletes választás lehet, hiszen 7 km hosszú, mindössze 10 méter szintemelkedéssel. Egész napos kirándulást lehet szervezni, ha a tó körül megnézzük a gyönyörű Eszterházy-kastélyt, a Szent János kikötőt, és a Tatai-várat. Gyermekbicikli választékunk is színes, válasszátok ki nálunk kedvenceteket, és induljatok útnak a jó időben!

 

Ha a tavak körüli bringázást már kipipáltátok, vagy esetleg csak másra vágynátok, rendkívül szép a Budapestről induló, Szentendrére vezető út a szuper hangulatú Római-parton át, vagy a Veszprém-Balatonalmádi útvonal is.

 

Azonban, ha a trekking biciklit mountain bike-ra cserélnéd, természetesen akkor is akad pálya, amelyen kikapcsolódhatsz. A nehezebb utakon a hűvös erdőkben biztosan feltöltődsz majd.  Hegyikerékpározás céljából az ország számos pontján megtalálhatod az ideális pályát, a csodás Mátrában, a Bakonyban vagy a Mecsekben is.

 

Ha esetleg Budapestről indulnátok a Balatonra a BUBA útvonalán, térjetek be hozzánk Biatorbágyon, és szusszanjatok egyet showroomunkban!