Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

BLOG

Autóról két kerékre! Tankolás helyett kerékpárra költs!

2022.09.01 19:00
Autóról két kerékre! Tankolás helyett kerékpárra költs!

Üzemanyag helyett inkább biciklire költs!

A növekvő benzinárak miatt egyre többen gondolkodhatnak el mennyivel kifizetődőbb, költséghatékonyabb, ha nem minden esetben kell a kocsikulcsért nyúlni, hiszen a biciklivel is könnyedén megtehető utazásokat inkább díjmentesen oldhatnák meg. Blogbejegyzésünkben kiszámoljuk, hogy mennyi idő alatt tudod megspórolni egy kerékpár árát, ha azt mindennapi munkába járáshoz használod.

A jól kiépített kerékpárutak is lehetővé teszik ma már, hogy könnyen el lehessen jutni A-ból B-be. A biciklizés hatalmas szabadságot ad, hiszen nem kell igazodni a tömegközlekedési járművek menetrendjéhez, nem kell dugóban araszolni, ezáltal akár gyorsabban is odaérhetünk az úticélunkhoz, mint autóval. Ráadásul nem vesztegetünk időt és pénzt a parkolóhely keresésével és kifizetésével.

Egy kerékpár karbantartása sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb, ezzel szemben egy autónak a tankoláson kívül számos egyéb költsége is van. Például olajcsere, gumicsere, műszaki vizsga, éves kötelező és casco biztosítás, arról nem is beszélve, ha valami meghibásodik az autón, akkor valószínűleg nem csak pár ezer forintos kiadásra kell számítanunk.

A benzinköltség talán a legszámottevőbb, köszönhetően a covid utószelének, az ukrán-orosz háborúnak, és a világgazdasági helyzetnek. Az infláció miatt az egekbe szökött mindennek az ára, így értelemszerűen mindenki próbál valamin spórolni. Természetesen a kerékpároknak is vannak költségei, de megközelítőleg sem annyi, mint egy autónak.

Az autónak remek alternatívája lehet a kerékpár a városi közlekedésben!

Lássuk a pontos számokat, mennyit spórolhatsz, ha napi szinten tekersz be a munkahelyedre:

Peti naponta 15 km-t tesz meg Budapesten 10 éves autójával, hogy beérjen munkahelyére. A hétvégén legalább ugyanennyit elutazik a bevásárlás, baráti találkozók és család látogatás miatt a városon belül.

Peti autós költségei havi szinten:

  • havonta átlagban 30*15 km-t tesz meg autóval, ez 450 km
  • autója átlagosan 7,3 litert fogyaszt 100 km-en
  • havonta 33 liter üzemanyagot használ, ami a hatósági árak (480 Ft) mellett 15 840 Ft-ot jelent
  • a hatósági árstop eltörlése után ez minimum (820 Ft-os áron számolva) 27 060 Ft-ot fog jelenteni, azaz 11 220 Ft emelkedést havi szinten, éves szinten pedig több, mint 130 000 Ft többlet költség növekedést

Az üzemanyag költségek mellett egyéb fenntartási költségeket is figyelembe kell venni:

  • parkolásért 7 500 Ft-ot fizet havi szinten
  • autó takarításért 4 500 Ft-ot
  • éves kötelező biztosítása 30 000 Ft, ez havonta 2 500 Ft-ot jelent
  • kötelező olajcserére, szervizelésre, gumicserére pedig éves szinten 40 000 Ft-ot költ

Tehát havi szinten a hatósági árak mellett 24 673 Ft-ot költ, az árstop után pedig várhatóan minimum 35 893 Ft-ot fog költeni autójára.

Ajánlatunk Zoli számára egy megbízható CAPRIOLO TOURING SUNRISE férfi trekking kerékpár, ami kiválóan alkalmas városi közlekedéshez, első lámpával és hátsó csomagtartóval felszerelt. A váz kialakítása miatt szinte egyenes háttal lehet rajta ülni, a Selle Royal nyeregnek köszönhetően pedig a kényelemről sem kell lemondani.

A kerékpár 119 000 Ft-ba kerül, így nagyjából 3-4 hónap alatt megtérül a kerékpár költsége.

További trekking kerékpárjaink itt érhetőek el.

Nyilván lesznek olyanok, akiknek megoldhatatlan autóról kerékpárra váltani a lakóhely és a munkahely távolsága miatt, de aki megteheti, rengeteget spórólhat vele!

Érdemes megemlíteni ismét az egyik legfontosabbat, hogy a biciklizéssel fitten tarthatjuk magunkat, megőrizhetjük testi, és szellemi egészségünket is. A munkába vezető úton felfrissülhetünk, előkészülhetünk agyban az aznapi teendőinkre, a hazafelé tartó úton pedig kiszellőztethetjük a fejünket! És milyen jó érzés lesz hazaérve, hogy meg volt a napi testmozgás, és mellette még kíméltük a környezetünket is!

Ha teheted, válts kerékpárra! Válassz egyet trekking kínálatunkból, és élvezd a tekerés örömét! Üzletünkben ki is próbálhatod az egyes modelleket, kollégáink pedig segíteni fognak a választásban.