Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

PEDÁL

Ebben a kategóriában kerékpár pedálokat találsz.


3termék13
3termék13

A kerékpározás az egyik legnépszerűbb sport és szabadidős tevékenység, amelyet az emberek nagyon élveznek világszerte. Azonban, hogy a kerékpározás élménye megfelelő legyen, fontos figyelmet fordítanunk a kerékpár pedáljaira. A pedál a kerékpár fontos része, hiszen azon keresztül közvetítjük a mozgást az első és hátsó kerekre. A következőkben röviden bemutatjuk azokat a pedáltípusokat, amelyek a leggyakrabban használatosak a kerékpározásban.

1. Ellenállásos pedál
Az ellenállásos pedál az egyik legkedveltebb pedál, amelyet a fixi és a városi kerékpárokhoz használnak. Az ellenállásos pedál előnye, hogy lehetővé teszi a kerékpározóknak, hogy ellenállással mérjék az erőfeszítésüket, azaz nagyobb terhelést kapjanak a hasizmok, a combizmok és a lábszárak számára.

2. Könnyű súlyú pedál
A könnyű súlyú pedál az egyik legnépszerűbb pedál, mivel célja, hogy a lehető legkevesebb súlyt adja a kerékpárhoz. A könnyű súlyú pedál használata előnyös lehet versenykerékpározásra és hegyi kerékpározásra is, mivel csökkenti a kerékpáros fáradtságát.

3. Clipless pedál
A clipless pedál használatakor a kerékpáros nagyobb erőt adhat le a pedálozáshoz a láb és a pedál közötti kötéssel. Olyan kerékpárokhoz használják, mint az országúti és a mountainbike kerékpárok.


4. Platform pedál
Az általánosan használt pedál tovább fejlesztett változata. Előnye, hogy stabilabb és kényelmesebb, mint a clipless pedál, és megakadályozza a lábat, hogy kicsússzon a pedálból.

A pedál funkciója, hogy az ember lábmozgását átalakítsa a kerékpár mozgására. A pedálokat a láb flexió és extenziós mozgása irányítja, ami a kerékpár pedáljának forgását eredményezi. Ennek köszönhetően a terheléseket a lábizmok kapják, amelyek segítenek az embereknek meghosszabbítani a távolságot, amit a kerékpárral megtehetnek.

Azért van fényvisszaverő jelzés a pedálokon, hogy a kerékpárosok biztonságosabb helyzetben legyenek az éjszakai közlekedés során. A fényvisszaverő jelzés lehetővé teszi, hogy a jármű vezetője észlelje a kerékpárost, ha sötétben közlekednek, és javítja a láthatóságot. Ez megakadályozhatja a baleseteket, és biztonságosabbá teheti az éjszakai bringázást.

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
5 990 Ft - 8 590 Ft