Ghost, Giant, Gepida és Capriolo kerékpárok széles választékával várunk.

 

Kerékpár szervizeléssel kapcsolatban hívj minket ITT!

ELEKTROMOS KERÉKPÁR

HA KÉTSZER OLYAN GYORSAN SZERETNÉL FELÉRNI A HEGYRE!
AZ EMELKEDŐ ÉS A TÁVOLSÁG TÖBBÉ NEM AKADÁLY!

Prémium minőségű elektromos kerékpár, mountainbike és trekking kivitelben azonnal elvihető raktárkészletről.

Az elektromos kerékpár vagy más néven pedelec az Pedal Electric Cycle kifejezésekből tevődik össze, jelentése elektromos rásegítésű/villanymotorral felszerelt kerékpár, amely legfeljebb 25 km/h támogatását nyújt. A rendszer 4 fő elemből épül fel. Ezek a motor, akkumulátor, vezérlő egység és a nyomaték vagy pedálfordulat érzékelő.

Egy elektromos kerékpár tökéletes választás lehet mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül.

Miért válassz elektromos bringát?

  nagy hatótávolság, olcsó üzemeltetés és kevesebb energia befektetés. Az üzemanyag árak elszállása miatt az elektromos kerékpárral való közlekedés jóval olcsóbb.

sokkal nagyobb nyomatékkal közlekedik, mint egy hagyományos kerékpár, nem igényel külön bejelentést, csak a kerékpárokra vonatkozó KRESZ szabályokat kell betartani. Bár nem kötelező, de fontos, hogy mindig viselj bukósisakot.

tökéletes választás azoknak, akiket elsősorban nem a jobb teljesítmény elérése motivál egy- egy hosszabb túra során, hanem a táj szépségét szeretnék élvezni. Eljuthatnak olyan helyekre, és magasságokra, amelyekre eddig nem is gondolhattak, mert attól féltek, hogy önerőből nem menne az adott távolság leküzdése.

Az elektromos rásegítés ellenére a kerékpározás sportértéke megmarad, hiszen ahhoz, hogy haladjunk, tekerni kell a pedált. Igény esetén ki is kapcsolható a motor, így hagyományos kerékpárként is használható.

A napi ingázáshoz is tökéletes választás lehet, ha az otthon és a munkahely között hosszabb távolságot kell megtenni.

Egy bizonyos kor felett sem kell lemondani a kerékpározás adta élményről, hiszen egy pedelec-kel könnyedén végig lehet tekerni hosszú kilométereket.

Kínálatunkban trekking és mountainbike típusú kerékpárokat is találsz. Ideális választás egy hosszabb hétvégi túrához, akár a Balaton, akár a Tisza-tó körül.

Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánljuk, hiszen az elektromos rásegítés mindenki számára élményt jelent. Egy hosszabb túrának ugyanúgy megmarad a sportértéke, azonban kevésbé fogsz elfáradni, ha hagyod, hogy a kerékpárba beépített motor tegye a dolgát.

Biatorbágyi üzletünkben ki is próbálhatod az egyes modelleket. Ha bizonytalan vagy a döntésben, keress minket bizalommal, készséggel állunk rendelkezésedre. Az egyes kerékpár modellekről részletes leírást találsz az oldalaikon.

 

A kerékpárokat a Flowcycle csapata is tesztelte, szubjektív véleményükért kattints ide!

 

 

 


ÚJ
Kerékpár típus:
ELEKTROMOS KERÉKPÁR
Várható kiszállítás:
2024.05.27
Testmagasság:
160-180 cm
Raktáron
1 094 000 Ft
 

Mire ügyelj az elektromos kerékpár kiválasztásánal?

→ középmotoros hajtású legyen

Ez az orr és farmotoros rendszerek előnyeit ötvözi, és a hatékonysága is jobb. A motor a középcsapágyhoz (a pedálhoz) kerül és a láncon keresztül hajtja a hátsó kereket. A váz a legjobb súlyelosztást biztosítja alacsony tömegközépponttal, így a felhasználó könnyebben tudja a biciklit kezelni. A középmotoros hajtások kompaktabbak és általában hatékonyabbak, mint az agymotoros társaik. A legnagyobb hátrányuk, hogy visszatáplálásra műszaki okok miatt (a lánc csak egyik irányba tud erőt átvinni) nem képesek.

→ akkumulátor: LI-ION

A korszerű kerékpár akkumulátoroknál kizárólag lítiumos technológiát alkalmaznak.  A hagyományos akkumulátorokkal szemben itt nincs memória effektus: bármikor „rátölthetünk” az akksira, és ez nem befolyásolja hátrányosan annak élettartamát. Ha csak 10 km-t megyünk és aztán otthon feltöltjük az elektromos kerékpárt, akkor csak 0,1 – 0,15 ciklusnyi jön le az élettartamból. 

→ akkumulátor feszültség

Az elektromos kerékpár akkumulátorok 24 V, 36 V vagy 48 V feszültségűek lehetnek. Minél nagyobb a feszültség értéke, annál kisebb a rendszer vesztesége, tehát a nagyobb érték a jobb.

→ motor teljesítmény: min. 250 w

Ez az a teljesítmény, aminek folyamatos leadására a motort tervezik

→ vezérlőrendszer: nyomatékszenzoros

A motort az akkumulátorban tárolt energia táplálja, de nem mindegy, hogy az mikor, és milyen erővel kapcsol ki és be. A felhasználói élményt a vezérlőrendszer biztosítja. Ha ez jól programozott, akkor úgy érezzük, hogy a kerékpár motorja tökéletesen kiegészíti az izomerőnket, és harmonikusan dolgozik velünk együtt.

Nyomatékszenzornál a motor akkor kapcsol nagyobb teljesítményre, ha erősebben lépünk a pedálra, és annál jobban segít, minél erősebben tekerünk.

A nyomaték - és sebességszenzoros rendszerek között kezelésben alapvető eltérés érezhető. Képzeljük el, hogy egyenletes fordulatszámon, sík úton tekerünk a kerékpárunkkal, amíg el nem érünk egy domboldalhoz. Ha a sebességszenzoros géppel tartjuk a tempónkat, akkor egyre nehezebb lesz tekerni; a motor nem fog az emelkedőn jobban segíteni, mint ahogy azt a sík úton tette. Ebben az esetben vissza kell váltanunk a kerékpár váltójával, amivel a pedálfordulat megnő, és a motor azonnal beindul és segít megmászni a meredek emelkedőt.

Ha viszont nyomatékérzékelős rendszerrel megyünk, akkor a dombhoz érve – bár ugyanolyan sebességgel tekerünk – a rendszer érzi, hogy megnövekedik az erő, amivel a pedált nyomjuk, és már kapcsolja is a motort a nagyobb rásegítésre.

→ motor nyomaték: min. 50 Nm

Sokan a pedelecet az e-bike-kal azonosítják, azonban tévesen. Ugyanis az e-bike-ok olyan elektromos kerékpárok, melyek a pedál tekerése nélkül működnek, az indításhoz a gázkar elfordítása szükséges. Ezek mind jogosítvány, biztosítás és rendszámkötelesek.
A pedelec esetében pedig hajtanunk kell a kerékpárt, és a vezérlőn előre beállított mértékben segít rá az elektromos motor, így a fentebb említett kritériumok ebben az esetben nem mérvadóak. Tehát a rásegítés csak tekerés mellett működik és fékezés hatására azonnal lekapcsol.

Elektromos mountainbike és trekking kerékpárjainkkal minden akadályt legyőzhetsz, nem kell többé egy hosszabb túrától vagy egy nagyobb emelkedőtől tartanod.

Erős, vázba integrált motor, nyomatékszenzoros vezérlőrendszer, középmotoros hajtás az egyenletes teljesítményért, ez a Capriolo elektromos kerékpárjainak ígérete.

Mountainbike eletromos kerékpárjaink 80 Nm nyomatékkal bírnak, míg trekking kerékpárjaink 50 Nm-mel. Lítium akkumulátoral, Samsung belső cellákkal.

 

Fedezd fel modelljeinket! Női és férfi elektromos kerékpárok.

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
630 990 Ft - 1 499 990 Ft
Márka
Testmagasság
Kinek ajánljuk